RÝCHLO PREČ
<h1>www.mymamy.sk</h1>
Slovenský jazyk English language

web

Stanovisko MyMamy k spájaniu našej organizácie s nomináciou na Sexistický kix

V ostatných dňoch sa naša organizácia MyMamy nezavinene dostala do centra negatívnej pozornosti v súvislosti s uverejnením neadekvátnej fotografie, ktorá má prezentovať našu prácu na projekte podporenom Grantami EHP a Nórska. Tieto granty na Slovensku prispievajú k rozvoju občianskej spoločnosti a uplatňovaniu ľudských práv. Ich podporu si veľmi vážime a sme za ňu vďačné aj my ako jedna z mnohých organizácií, ktorých projekty financovali.

Bezpečný ženský dom MyMamy, ktorý sídli v Prešove získal v minulosti finančnú pomoc od EHP a Nórskeho grantového mechanizmu. Tak sa nám podarilo vybudovať miesto kam sa môže uchýliť každá žena, na ktorej je páchané násilie a to aj so svojimi deťmi. Sme zástankyne názoru, že žena by nemala vystupovať ako objekt/sexualizovaný objekt v súvislosti s akoukoľvek kampaňou, reklamou či iným spôsobom pútania pozornosti.
Bohužiaľ sa naše úsilie pomáhať ženám spojilo s nevhodnou kampaňou na instagramovom účte “Príbehy nórskych grantov”. Modelka je odfotená v našich priestoroch v pózach, ktoré sú neprimerane situované do celého kontextu o pomoci týraným ženám.
Kampaň sa dokonca dostala do finále v súťaži Sexistický Kix.
Dištancujeme sa od tejto kampane. Kampaň by mala predstavovať úspešné projekty podporené Nórskymi grantami, no v tomto prípade sa stretla nevhodná kombinácia fotografie s textom, ktorý by mal šíriť povedomie o množstve domáceho násilia počas karantény. Kampaň sme si neobjednávali my, fotografie sme nevytvárali my. Fotografie ani text, sme nedostali pred uverejnením k odsúhlaseniu, čo je známkou neprofesionality.

S týmito fotografiami sa absolútne nestotožňujeme, odmietame prezentáciu našej organizácie takýmto spôsobom.

Tím MyMamy

9.11.2021 | Pridal: Redaktor | Aktuálne | zobrazené: 57 krát |

facebook rss channelwww.mymamy.sk email: mymamy.sk
Design & engine by Vádium s.r.o. | Powered by Tesmur:CMS | Copyright mymamy 2012